Bakkali en Ryan zien coach bij Valencia opstappen

© AFP

De Portugees Nuno Espirito Santo heeft zondagavond na de met 1-0 verloren competitiewedstrijd op het veld van FC Sevilla zijn ontslag ingediend als coach van het Spaanse Valencia, de club van Rode Duivel Zakaria Bakkali en ex-Bruggeling Mathew Ryan, en tegenstander van landskampioen AA Gent in de groepsfase van de Champions League.

Voor Valencia, waar doelman Mathew Ryan zijn rentree vierde na drie maanden blessureleed en Bakkali in de slotfase mocht invallen, was het al de vierde competitienederlaag van het seizoen. In de Primera Division moeten ze na dertien speeldagen dan ook vrede nemen met de negende plaats. In de Champions League hebben ze hun lot dan weer niet meer in eigen handen. Met nog slechts één speeldag voor de boeg in groep H staan ze met zes punten pas op de derde plaats, op één punt van AA Gent. Als de Buffalo’s op de slotspeeldag in eigen huis winnen van Zenit Sint-Petersburg, zijn de achtste finales een feit en moet Valencia na Nieuwjaar verder in de zestiende finales van de Europa League.

Nuno Espirito Santo was al de vijfde coach die de voorbije drie jaar op de Valenciaanse bank zat. Na het vertrek van succescoach Unai Emery in 2012 passeerden de Argentijn Mauricio Pellegrino, de Spanjaard Ernesto Valverde, de Serviër Miroslav Djukic en de Argentijn Juan Antonio Pizzi de revue in het Mestallastadion. Na het vertrek van Espirito Santo zou assistent-coach Phil Neville voorlopig overnemen, in afwachting van een nieuwe coach.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen