Bayern-spits Lewandowski in Guinness Book of Records

© REUTERS

Bayern München-aanvaller Robert Lewandowski is met liefst vier records officieel opgenomen in het Guinness Book of Records. De 27-jarige Poolse international kreeg maandag tijdens een persconferentie de bijbehorende certificaten, zo maakte Bayern München bekend.

Lewandowski voetbalde zichzelf op 22 september in de thuiswedstrijd tegen het Wolfsburg van reservedoelman Koen Casteels en belofte Ismail Azzaoui in de geschiedenisboeken. De Poolse spits van de Duitse Rekordmeister was in de topper tegen vicekampioen Wolfsburg goed voor maar liefst vijf doelpunten in amper negen minuten tijd. Hij speelde enkel de tweede helft, maar vond tussen minuut 51 en minuut 60 zo maar even vijf keer de weg naar de netten. Nooit eerder maakte een speler zo snel vijf doelpunten na mekaar in de Bundesliga.

De beelden gingen de wereld rond en zijn spraakmakende prestatie leverde Lewandowski ook nog vier wereldrecords op. De Pool scoorde in 3:22 de snelste hattrick ooit in de Bundesliga en nooit eerder maakte een speler er sneller vier (5:21) en vijf doelpunten (8:59) na mekaar. Hij is meteen ook de eerste invaller die vijf keer de weg naar de netten wist te vinden.

Lewandowski werd zo de eerste speler in de Bundesliga die in negen minuten vijf keer wist te scoren. De international loste Dieter Hoeness als recordhouder af, die in 1984 voor Bayern vijf keer scoorde in 22 minuten tegen Eintracht Braunschweig (6-0).