© rr

"Salah Abdeslam is gevlucht naar Syrië"

"Salah Abdeslam, verdacht als een van de daders van de aanslagen in Parijs, is gevlucht naar Syrië", dat beweert de Amerikaanse nieuwszender CNN te hebben vernomen bij een bron "dicht bij het Franse onderzoek".

sdv

Sinds de aanslagen van vrijdag 13 november in Parijs maken de veiligheidsdiensten jacht op Abdeslam. Er werden in Molenbeek al verschillende huiszoekingen gedaan, die op hem gericht waren, maar Salah zou telkens ontkomen zijn.

Het laatste nieuws over Salah Abdeslam is dat hij enkele weken voor het drama in Parijs elektrische ontstekers kocht bij een vuurwerkbedrijf in Val-d'Oise in Parijs, waar hij zich volgens de verkoper "vreemd" gedroeg.

Eerder waren er ook al geruchten dat Salah in Marokko zou zitten, van waar zijn familie afkomstig is. Maar de speurders lijken er ook nog altijd rekening mee te houden dat hij zich gewoon in Brussel verborgen houdt. Wat een vlucht naar Syrië minder waarschijnlijk maakt, is dat Salah zijn bomgordel heeft afgeworpen en mogelijk schrik had om zijn zelfmoordmissie uit te voeren. Waardoor hij als verrader niet meer welkom zou zijn bij IS in Syrië.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER