Direct naar artikelinhoud
Ronde van Vlaanderen

Geen Muur van Geraardsbergen in de Ronde: De Padt reageert misnoegd

Burgemeester van Geraardsbergen Guido De Padt (Open Vld).Beeld BELGA

Tijdens de honderdste editie van de Ronde van Vlaanderen zal de Muur van Geraardsbergen geen deel uitmaken van het parcours, tot grote teleurstelling van burgemeester Guido De Padt.

"Het ene wil je liever niet, maar krijg je misschien wel. Het andere wil je wel, maar krijg je zeker niet. De inzet voor beide was nochtans even groot", schrijft burgemeester Guido De Padt (Open Vld) op zijn Facebookpagina. 

"Dit is een onbegrijpelijke beslissing. Het was al straf dat we een dossier moesten indienen waarin we uitlegden waarom onze Muur zijn plaats heeft in de Ronde van Vlaanderen. Alsof de organisatoren dat zelf niet weten", reageert De Padt misnoegd op de beslissing van de organisatoren van de Ronde om de Muur niet op te nemen in de feesteditie van Vlaanderens mooiste.

'Dit is een onbegrijpelijke beslissing'
Guido De Padt

Beklijvend koersverloop

Op de website van de Ronde van Vlaanderen wordt met geen woord over de Muur van Geraardsbergen gerept. "We merken dat de renners het vernieuwde parcours van de Ronde van Vlaanderen steeds beter in de vingers, of moet ik zeggen de benen krijgen", stelt koersdirecteur Wim Van Herreweghe.

"Het parcours zorgde de voorbije jaren voor een beklijvend koersverloop. In de laatste 150 kilometer lag er maximaal 12 kilometer tussen de verschillende kasseistroken en hellingen waardoor het moeilijker werd om de koers te controleren. Het leverde steeds een prachtige finale en een indrukwekkend podium op. Flanders Classics gaat door op de ingeslagen weg. Het ritme van de laatste 150 kilometer is identiek aan 2015."

De honderdste Ronde van Vlaanderen wordt gereden op zondag 3 april 2016.

Beklijvend koersverloop
Beeld BELGA