© GMAX

Flets gelijkspel voor bleek Lierse

Lierse hield zich gisteren tegen Virton wel voor de zevende opeenvolgende competitiematch ongeslagen, maar het 1-1 gelijkspel smaakte niettemin toch als een nederlaag. De elfde competitiegoal van Etien Velikonja schonk de Pallieters uiteindelijk nog een punt.

Kurt Guldentops

Zes opeenvolgende competitiematchen zonder nederlaag en een herwonnen vertrouwen deden het beste verhopen in aanloop naar de afspraak met Virton gisteren. En Lierse begon ook best enthousiast aan zijn werkavond. Zo drukten de Pallieters hun gast in de aanvangsminuten van de partij tegen de eigen deur, weliswaar zonder noemenswaardige kansen af te dwingen. Een erg stug, maar weinig begaafd Virton draaide veel minder rond de pot. Bij de eerste kans op het kwartier was het meteen raak, nadat Randriambolona werd afgezonderd en die het leer fraai in de hoek krulde.

Die vroege uppercut leek het jeugdige Lierse allerminst positief te inspireren. Weinig tempo, geen diepgang en alweer die zo verdoemde tekenen van verregaande nonchalance en overdreven zelfzekerheid. Het zat allemaal gebundeld in wat lange tijd de enige kans voor de Lierenaars zou worden, toen Zizo in de zestienmeter mocht aanleggen maar zijn poging buitenkant voet een inworp voor Virton opleverde.

De wedstrijd kabbelde intussen zoutloos verder, maar toch kroop Lierse nog voor de pauze langszij. De elfde treffer van een verder onzichtbare Etien Velikonja was het die de Pallieters bevrijdde van een fluitconcert aan de rust. Op aangeven van Allach schoot de goalgetter simpel van dichtbij voorbij een kansloze Valette. Toch nog 1-1 en daarmee was ook gerechtigheid geschied, want op die ene kans na bij de openingsgoal had ook Virton er omzeggens niks van gebakken.

Masika

En dus verwarmde de karig opgekomen aanhang zich maar aan de gedachte dat het beste nog moest komen. Ayub Masika kwam alvast de onzichtbare Thiago aflossen en die wissel zorgde toch voor meer geloof en dreiging. Eerst Velikonja en nadien Zizo en Buysens deelden de eerste speldenprikken uit, maar de eerste echt grote kans na de pauze was voor de Keniaan zelf. Door Velikonja in stelling gebracht knalde Masika echter voorlangs. Nadat stond ook Valette nog een keer op de juiste plek om de Sloveen zelf van zijn tweede van de avond te houden.

Die tweede goal kwam uiteindelijk ook niet meer uit de lucht gevallen, ook al omdat Velikonja net voor sluitingstijd een assist van Masika in doel vergat te schuiven. En dus moest een bijzonder matig Lierse vrede nemen met een teleurstellend gelijkspel. De Pallieters blijven op die manier wel voor de zevende match op rij ongeslagen, maar dreigen vandaag en morgen wel opnieuw wat meer terrein prijs te geven in de strijd om de zo begeerde achtste plaats.

Want zoals Eric Van Meir het na de 0-0 van vorig weekend in Lommel verwoordde: het is onvoldoende om louter niet te verliezen, we moeten nu ook wedstrijden winnen. Dat gebeurde niet tegen Virton en is over een week wel een absolute noodzaak bij het bezoek van Coxyde. Anders dreigen de Pallieters straks toch nog met een zuur gevoel de winterslaap in te trekken.

SCHEIDSRECHTER: Boterberg.TOESCHOUWERS: 3.200.LIERSE: Brondeel, Habarugira, Buysens, Diaby, Poelmans, Sabaouni, Bougrine (69’ El Ansri), Zizo (75’ Tahiri), Allach, Thiago (46’ Masika), Velikonja.VIRTON: Valette, Thiam, Blaise, Harvey, Lequoy, Suray, Dupuis, Simon (72’ Ngadrira), Lafon (78’ Day), Randriambolona (85’ De Almeida), Mbuba.DOELPUNTEN: 16’ Randriambolona 0-1, 41’ Velikonja 1-1.GELE KAARTEN: Diaby, Suray, Randriambolona, Dupuis.RODE KAARTEN: geen.

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL