Telenet installeert momenteel de eerste exemplaren van zijn nieuwste Eurodocsis 3.0-modem bij Whop- en Whoppa-klanten. Dat laat de operator weten in een bericht aan onze redactie.

De nieuwe modem werd in september reeds door Liberty Global, het moederbedrijf van Telenet, getoond op de broadcastingbeurs IBC in Amsterdam, maar veel details werden toen nog niet gelost.

Telenet laat nu weten dat de nieuwe modem snelheden tot 1 gigabit per seconde mogelijk maakt. Die snelheid kan de Mechelse operator momenteel nog niet aanbieden, maar het is volop bezig met het verbeteren van zijn netwerk om dit in de toekomst wel mogelijk te maken. Met de nieuwe modem is de klant alvast voorbereid op die toekomst.

Daarnaast voldoet de nieuwe modem aan de laatste nieuwe wifi-standaard 802.11ac, zodat je kan genieten van sneller draadloos internet, op voorwaarde dat ook je smartphone, tablet of laptop deze standaard ondersteunt.

De nieuwe modem wordt momenteel in een pilootfase beperkt uitgerold naar klanten. Vanaf begin 2016 zal de modem breder beschikbaar worden. Nieuwe klanten zullen op termijn standaard de nieuwe modem ontvangen, terwijl bestaande klanten de upgrade krijgen wanneer hun huidige modem stuk is of niet meer voldoet voor hun internetabonnement. Dat laatste is nu nog niet van toepassing, maar geldt eenmaal abonnementen met snelheden tot 1 Gbps op de markt zijn. De vervanging gebeurt in deze gevallen altijd gratis.