© BELGA

Moeder en grootmoeder schuldig aan moord op baby Fien

De Antwerpse assisenjury heeft Lies Van Verre (23) en Adrienne Verheyden (64) uit Sint-Amands schuldig verklaard aan moord op baby Fien. Moeder Lies Van Verre had de baby van drie maanden oud verstikt in een handdoek en in een emmer water ondergedompeld. Haar moeder Adrienne had haar daarbij geholpen.

jva, frp

De jury van het Antwerpse assisenhof had zich vrijdag in de vooravond teruggetrokken om te oordelen over de moeder en de grootmoeder van baby Fien. Ze moesten antwoorden op de vraag of Lies Van Verre en Adrienne Verheyden schuldig waren aan moord op de kleine baby, een tenlastenlegging waar levenslange gevangenisstraf op staat.

Eerder op de dag kregen beide beschuldigden nog de kans een laatste woord tot de jury te richten. Daarin drukten ze beiden hun spijt uit over wat er met baby Fien gebeurd is.

‘Ik heb heel veel spijt en ik ben schuldig’, zei Lies. ‘Ik hoop dat jullie me geloven wanneer ik zeg dat ik het niet uit wraak heb gedaan, maar dat het een samenloop van omstandigheden was. Ik schaam mij enorm. Fien huilde wel eens, maar ze was geen huilbaby. Ik wil ook aan Sadok (vader van de baby, nvdr) oprecht mijn spijt betuigen en ik wil hem bedanken voor de manier waarop hij met alles is omgegaan, ook met dit proces’, vertelde Lies.

Het laatste woord van Adrienne was korter. ‘Ik heb veel spijt van wat er met Fien gebeurd is’, klonk het.

Lies had haar drie maanden oude dochtertje in de ochtend van 23 maart 2012 verstikt met een handdoek en ondergedompeld in een emmer water. Moeder Adrienne had haar daarbij geholpen. De baby werd vervolgens met het huisvuil buiten gezet. Lies had daarna naar de politie gebeld om aangifte te doen van haar verdwijning.

Maandag gaat het proces voort, dan wordt er gepleit over de strafmaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER