© Belga

Neymar velt Frankrijk in oefenduel

Aangezien Frankrijk geen zenuwslopende kwalificatiewedstrijden moet afwerken voor het EK voor eigen volk, bereiden onze Zuiderburen zich voor op het EK 2016 met oefenmatchen tegen attractieve tegenstanders. Tegen Brazilië werd in het Stade de France met 1-3 verloren.

vermi

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van de vliegtuigramp in de Franse Alpen, waren aanvankelijk beide doelmannen aan zet.

Al na zeven minuten kreeg de thuisploeg een goede mogelijkheid. Een hoekschop die verlengd werd naar de tweede paal belandde op het hoofd van Benzema, maar Jefferson ranselde de bal nog net uit zijn doel. Op een nieuwe corner in minuut 21 stond deze keer Raphaël Varane op de juiste plek, hij kopte de 1-0 binnen.

Het antwoord van Brazilië kwam er vijf minuten voor het einde van de eerste helft. Na een mooie dubbelpas tussen Oscar en Roberto Firmino kon die eerste de bal in de korte hoek voorbij Mandanda tikken.

Net voor het uur dikte Neymar de score aan voor Brazilië. Na goed doorzetten van Willian werd de sterspeler van Barcelona in het strafschopgebied bediend, Mandanda werd in de korte hoek gefusilleerd.

Frankrijk zette druk, maar dat resulteerde niet in een doelpunt. Aan de overkant werd wel opnieuw gescoord. In de 69e minuut gaf Luiz Gustavo Frankrijk de doodsteek door na een corner de 1-3 eindstand binnen te koppen.