© Belga

© Belga

© Belga

© BELGA

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Castors Braine verliest Eurocup-finale tegen Ann Wauters

Castors Braine is er in de Spiroudôme van Charleroi, omgedoopt tot de Castorsdôme, niet in geslaagd de Eurocup basketbal voor vrouwenteams te veroveren. Nadat de Waals-Brabantse club in de heenwedstrijd van de finale vorige week Villeneuve d’Ascq met 64-68 had verslagen, won het Franse team donderdag met 53-73.

Na de opworp van premier Charles Michel liepen de troepen van de Letse coach Ainars Zvirgzdins voor 6.500 toeschouwers eerst nog uit tot 7-3, maar daarna schakelde Villeneuve d’Ascq een versnelling hoger. Na het eerste kwart leidden de Fransen met 11-21. Het tweede kwart (20-15) was dan weer voor de Belgische club. Bij de rust was het 31-36. Het derde kwart verliep opnieuw bijzonder moeizaam voor Braine (5-20). In het laatste kwart kreeg Braine de kloof niet meer gedicht tegen Ann Wauters en co. De Fransen mochten vieren na de 53-73 zege.

De topscorer van de wedstrijd was de Amerikaanse Celeste Trahan (Braine), die 21 punten lukte. Bij de bezoekers was de Amerikaanse Megan Mahoney met 17 punten het best bij schot. Ann Wauters liet 13 punten optekenen.

Op de erelijst volgt Villeneuve d’Ascq het Russische Dinamo Moskou op. Castors faalde donderdag om als eerste Belgische vrouwenploeg een Europese basketbalbeker in de prijzenkast te zetten.

'Villeneuve was beter'

Marjorie Carpréaux stond achteraf met tranen in de ogen. De spelverdeelster van Braine erkende de superioriteit van Villeneuve d’Ascq: 'In de heenwedstrijd waren zij middelmatig en wij een beetje beter', aldus Carpréaux. 'Vanavond waren we eenvoudigweg niet goed genoeg. Villeneuve was agressiever en meer georganiseerd. Zij wilden de zege ook meer. Toch moeten we dit ook kunnen relativeren. We mogen fier zijn op wat we in de Eurocup getoond hebben.'

Ainars Zvirgzdins, de Letse coach van Castors Braine, vond het jammer dat zijn speelsters donderdagavond last hadden van stress. 'Ze wisten niet wat te doen en dat was te wijten aan de nervositeit. De vrouwen van Villeneuve hadden meer vertrouwen bij het werpen en bij het verdedigen. Bij de rust hebben we getracht bij te sturen, maar in het derde kwart mislukte elke poging. Toch was de Europese campagne een mooie ervaring met het oog op de toekomst.'

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal