© photonews

Geruchten van de dag: extravagante looneisen Super Mario, Van Buyten naar ex-club?

De voetbaltransfermarkt draait op volle toeren. Het is soms moeilijk om het overzicht te behouden. Tijd dus om de geruchten van de dag op een rijtje te zetten, met onder andere Daniël Van Buyten en een hoop sterren in de hoofdrol.

vtvn

Volgens The Daily Mail staat Fernando Torres op het punt om te vertrekken bij Chelsea. Atlético Madrid toonde al langer interesse voor de 30-jarige Spanjaard maar nu zou ook AS Monaco Torres graag in huis halen. The Blues zouden zo'n 25 miljoen euro willen voor Torres, die sinds de komst van Diego Costa weg mag.

Ook na de komst van James Rodriguez is de transferhonger van Real Madrid nog niet gestild, zo weet Eurosport. Angel Di Maria is beschikbaar en wordt het hof gemaakt door onder andere PSG en Manchester United. PSG wil de Argentijn graag in huis halen maar mag geen grof geld meer spenderen in het licht van de Financial Fair Play. De Franse topclub stelde voor om Di Maria een jaar te huren maar dat ziet Real niet zitten.

Engelse bronnen spreken over een verkoop van Edinson Cavani aan ManU om Di Maria naar Parijs te kunnen halen. Real blijft ondertussen inzetten op een transfer van Radamel Falcao maar heeft daarbij concurrentie van ManU, Man City, Arsenal, Chelsea en zijn huidige club Monaco.

Enkele weken geleden bereikte ons het gerucht dat Anderlecht geïntereseerd is in Daniël Van Buyten, waarna meteen duidelijk werd dat paars-wit niet de enige gegadigde is voor de 36-jarige Rode Duivel. Volgens de Hamburger Abondblattis zou ook Hamburger SV de centrale verdediger willen inlijven. Nieuwe voorzitter Dietmar Beiersdorf zou al enkele weken aan het onderhandelen zijn over een terugkeer van Van Buyten, die tussen 2004 en 2006 voor Hamburg speelde.

Arsenal is nog steeds op zoek naar versterkingen. Mario Balotelli staat daarbij hoog op het verlanglijstje. De flamboyante Italiaan mag weg bij AC Milan, hoewel hij meereisde naar de VS voor de zomertoer van de Rossoneri. Arsenal strijdt met Liverpool voor de diensten van Super Mario maar die zou volgens The Daily Mail extravagante looneisen stellen. Balotelli zou een jaarsalaris van ruim zes miljoen willen. Daarbovenop komt de vraagprijs van Milan, die om en bij de 20 miljoen euro bedraagt.

Verder lijkt het er steeds meer op dat The Gunners Thomas Vermaelen gaan verliezen aan Manchester United en dus zoeken ze naar een vervanger. Daarbij klinkt volgens The Daily Mirror de naam van Matija Nastasic steeds luider. De Serviër van Man City kon reeds op interesse rekenen van Inter en AS Roma, en zou zo'n 20 miljoen euro moeten kosten.

De club van Vincent Kompany lijkt volgens The Sun diep in de buidel te moeten tasten om Sergio Aguero te houden. De Argentijnse aanvaller heeft nog een contract tot 2017, waarbij hij zo'n 250.000 euro per week opstrijkt. Man City wil Aguero echter aan de club binden tot 2019 en zou bereid zijn om een contract ter waarde van meer dan 65 miljoen euro op tafel te leggen.

Tot slot ziet het ernaar uit dat Xherdan Shaqiri nieuwe oorden gaat opzoeken. Volgens Sky Sports is Juventus erg geïnteresseerd in de diensten van de 22-jarige Zwitser van Bayern München, die een sterk WK speelde. 'Juve kan een goede optie zijn, net als Liverpool en Monaco. Ik zou een overgang naar de Bianconeri niet zien als een stap terug in mijn loopbaan', aldus Shaqiri.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal