© EPA

FC Bazel strikt voormalig Argentijns international

De Zwitserse eersteklasser FC Bazel heeft zich verzekerd van de diensten van de 36-jarige Argentijnse voetballer Walter Samuel. De ex-international tekende in Zwitserland een contract tot eind dit seizoen. Dat maakte FC Bazel woensdag bekend.

jvh

Samuel is een centrale verdediger die het grootste deel van zijn carrière doorbracht bij de Italiaanse topclub Inter Milaan, waarvoor hij tussen 2005 en 2014 meer dan 300 competitiewedstrijden speelde. Voordien kwam hij uit voor Newell’s Old Boys (1996-1997), Boca Juniors (1997-2000), AS Roma (2000-2004) en Real Madrid (2004-2005).

Ook was Samuel tot 2010 Argentijns international. Hij kwam in totaal 56 keer uit voor zijn land. Bij FC Bazel zal hij het rugnummer 6 toegewezen krijgen. Hij wordt donderdag voor het eerst op training verwacht.

‘Met Walter halen we een heel ervaren pion binnen, alsook een grote persoonlijkheid’, aldus Bazel-voorzitter Bernhard Heusler. ‘Deze transfer bewijst nogmaals de aantrekkingskracht van onze club en de Zwitserse competitie.’

Samuel zelf is blij met zijn overstap. ‘Ik kijk ernaar uit om aan dit nieuwe avontuur te beginnen’, aldus de Argentijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal