© PVD

Ook kindercrèche en politiekantoor op voormalige BMT-site

Sinds vorig jaar wordt er in het centrum van Boechout aan een nieuwe wijk gebouwd op de voormalige industriële BMT-site. Weldra start de ontwikkelaar met de bouw van een nieuw politiekantoor en een crèche voor de opvang van 54 kinderen.

Patrick Van Dyck

“Zowel het lokale politiekantoor als de kindercrèche worden ondergebracht in hetzelfde gebouw”, legt burgemeester Koen T’Sijen (PRO Boechout&Vremde) uit. De gemeente heeft aan een vergunning voor het woonproject een stedenbouwkundige last van 3 miljoen euro gekoppeld.

“Eigenlijk spreken we niet graag van een stedenbouwkundige last. We noemen het liever een voordeel voor de bewoners van Boechout”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Ria Van Den Heuvel (PRO Boechout&Vremde).

Een van de realisaties die de projectontwikkelaar moet financieren, is een nieuw politiewijkkantoor. Volgens T’Sijen is het huidige politiekantoor aan het gemeentehuis minder functioneel. “Het nieuwe gebouw zal mee helpen om het imago van de lokale politiezone te moderniseren”, vindt de burgemeester. “Het vergroot ook de toegankelijkheid van onze politiediensten.”

“Zowel het lokale politiekantoor als de kindercrèche worden ondergebracht in hetzelfde gebouw”, legt burgemeester Koen T’Sijen uit. De gemeente heeft aan een vergunning voor het woonproject een stedenbouwkundige last van 3 miljoen euro gekoppeld.

“Eigenlijk spreken we niet graag van een stedenbouwkundige last. We noemen het liever een voordeel voor de bewoners van Boechout”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Ria Van Den Heuvel.

In het gebouw waar de politie wordt gehuisvest, zal ook een crèche komen. “In totaal zullen we daar 54 kinderen, van 0 tot 3 jaar, kunnen opvangen”, vertelt schepen Van Den Heuvel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER