Chauffeur die ongeluk op E19 veroorzaakte, had te veel gedronken

De vrachtwagenchauffeur die gisteren met zijn tankwagen een ongeval heeft veroorzaakt op de E19 in Mechelen, had te veel gedronken. Door het ongeluk was de E19 maar liefst 16 uur afgesloten tussen de aansluiting met de Grote Ring rond Brussel en Mechelen-Zuid.

Het ongeluk met de tankwagen gebeurde gisteren rond 17 uur ter hoogte van Mechelen-Zuid, richting Antwerpen. De tankwagen, die de gevaarlijke stof ethylacrylaat vervoerde, kwam in de berm terecht, de snelweg werd afgesloten.

Het leegpompen van de vrachtwagen duurde tot 3 uur vannacht, maar ook het takelen nam nog heel wat tijd in beslag. Pas rond 9.30 uur vanmorgen was de klus geklaard en werd de E19 weer vrijgegeven. De snelweg bleef dus meer dan 16 uur afgesloten, en dat vanaf de aansluiting met de Grote Ring rond Brussel tot Mechelen-Zuid. Ook de opritten in Mechelen-Zuid, Zemst en Vilvoorde-Cargo waren dicht.

Het verkeer moest al die tijd omrijden, met als gevolg lange files tijdens de avond- en ochtendspits op de A12 en op de secundaire wegen in de wijde omgeving. 

Nu blijkt dat de vrachtwagenchauffeur, die bij het ongeluk zwaargewond raakte, te veel had gedronken. "Zijn rijbewijs is ingetrokken en hij zal zich uiteraard nog voor de rechter moeten verantwoorden", zegt Peter Peereboom van het Antwerpse parket. "Maar hoe het ongeluk precies is kunnen gebeuren en wie verantwoordelijk is voor welk schade, zal nog moeten worden uitgezocht."

Meest gelezen