Direct naar artikelinhoud

Thomas Briels trekt opnieuw naar Nederland

Thomas Briels trekt opnieuw naar Nederland

KHC Dragons zal komend seizoen niet meer kunnen rekenen op Thomas Briels. Dat maakte de club uit Brasschaat vandaag bekend. Briels verlaat Dragons voor het Nederlandse Oranje Zwart, waar hij al eerder zeven jaar speelde. Al heet de club sinds juli vorig jaar Oranje Rood, na de fusie met EMHC.

Dragons kondigde eveneens drie versterkingen aan naar volgend seizoen toe. Louis Rombouts (Campo Madrid), Victor Wegnez (Daring) en Nicolas Poncelet (Leopold) zullen aansluiten in Brasschaat. Dragons hoopt binnenkort nog één extra speler te kunnen aantrekken.

Podoloog
Voor de 29-jarige Briels hebben mogelijkheden naast en na het hockey de doorslag gegeven. "Twee jaar geleden had ik dit zelf nooit gedacht, maar het leven verloopt niet altijd zoals men het verwacht", zegt Briels, die twee jaar geleden de omgekeerde beweging maakte en van Oranje Zwart naar Dragons trok. "Ik krijg in Eindhoven de kans tophockey te combineren met het uitbouwen van mijn professionele carrière als podoloog bij Sportplein Eindhoven. Ik kan enkel alle mensen bij Dragons bedanken voor de manier waarop ze mij hebben ontvangen en behandeld. Het wederzijds respect en begrip siert de club en de mensen die ongelooflijk veel voor de club doen. Momenteel staan we al bijna twee jaar op de eerste plaats. De landstitel vorig jaar is een herinnering die ik nooit meer ga vergeten. Mijn focus ligt voor 100 procent op de play-offs en daarna op de EHL Final 4 in Brasschaat. Ik kijk er enorm naar uit en hoop dat we de eerste Belgische club kunnen zijn die die Europese beker in de lucht kan steken. Het was ongelooflijk moeilijk om deze keuze te maken en de knoop door te hakken, want het is kiezen tussen twee liefdes."