Real Madrid is Bayern te slim af in eerste halve finale

© REUTERS

© REUTERS

© AFP

© Photo News

© AFP

© AFP

© AFP

© REUTERS

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Real Madrid heeft zijn heenwedstrijd in de halve finale van de Champions League met 1-0 gewonnen van Bayern München. De Duitsers namen de hele match het balbezit voor hun rekening, maar stuitten op een fatale counter. Benzema scoorde na 19 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.

Maarten Delvaux

Na enkele weken afwezigheid door een knieblessure geraakte Cristiano Ronaldo toch wedstrijdfit voor de clash met Bayern München. Gareth Bale, die andere ster van Real Madrid, begon een beetje ziekjes op de bank. Bij Bayern München geen spoor van Daniel Van Buyten. De Rode Duivel koos er voor om thuis bij zijn zwangere vrouw te blijven.De eerste minuten werd al meteen duidelijk wat voor wedstrijd we zouden krijgen: Bayern München monopoliseerde de bal, Real Madrid leunde achteruit en rekende op de counter. Dit spelbeeld zou 90 minuten hetzelfde blijven. De Duitsers konden halfweg de eerste helft pronken met 75 procent balbezit, maar stonden wel 1-0 in het krijt. Na 19 minuten had Benzema een vlijmscherpe counter succesvol afgerond. De Fransman mocht een lage voorzet van Coentrao moederziel alleen aan de tweede paal binnentikken. Cristiano Ronaldo en Di Maria kregen nadien nog de kans om die voorsprong te verdubbelen, maar misten beiden een opgelegde kans. En Bayern? Dat creëerde ondanks al dat balbezit geen enkele opgelegde kans.Ook in een mindere tweede helft liepen de Duitse troepen van voetbalfilosoof Guardiola zich te pletter tegen de Spaanse muur. Real-keeper Casillas moest slechts één keer vol aan de bak. Vijf minuten voor het einde mocht Götze aanleggen van aan de kleine baklijn. De Duitse international stuitte echter op de Spaanse nummer één. Zo bleef het 1-0 voor Real. De Koninklijke trekt met deze minimale bonus naar München. In de andere halve finale speelden Atletico Madrid en Chelsea gisteren in hun heenmatch 0-0 gelijk.

Om te onthoudenDe Duitsers haalden na 45 minuten een straf percentage van 75% balbezit. Daarnaast strooiden ze 381 succesvolle passes rond, Real hield het op 75 stuks, maar creëerde de drie beste kansen en scoorde één keer.

Hoogtepunten14' Robben controleert, draait en schiet naar doel. Hij houdt er een corner aan over. Schweinsteiger kopt richting doel, Casillas pakt in twee tijden.19' Tegen de gang van het spel in komt Real Madrid 1-0 voor. Coentrao duikt op links het gat in. Hij heeft een perfecte lage voorzet in huis, Benzema prikt het leer tegen de netten.20' Bayern is even van slag. Ronaldo met de kopslag, Neuer kan simpel klemmen.26' De Koninklijke dreigt wederom vanop links. Deze keer hult Benzema zich in de rol van aangever. Ronaldo krijgt een unieke kans op de 2-0 maar besluit over. CR7 baalt.40' Rafinha stuurt middenvelder Lahm diep. Die speelt de bal onder Casillas door maar raakt het zijnet.41' Een voorzet van Isco waait centraal voorbij alles en iedereen. Di Maria is goed gevolgd aan de tweede paal en knalt vanuit een scherpe hoek hoog over. Hier zat veel meer in voor de Argentijn en Real.47' Alaba verkijkt zich op een diepe bal. Ronaldo gaat er mee aan de haal en schiet vanuit een scherpe hoek. Neuer tikt met één hand het gevaar weg.51' Rafinha wil het leer voor doel zwieren maar zijn voorzet wordt lichtjes gedevieerd door een Madrileens been. Casillas loopt achteruit en tikt de bal over de doellat.71' Real raakt niet weg uit de eigen zestien. Mandzukic streelt een voorzet van Alaba lichtjes met zijn hoofd, de bal gaat ver naast.

73' Wissel bij Real Madrid. Gareth Bale komt in de plaats van Cristiano Ronaldo.

73' Wissel bij Real Madrid. Varane komt in de plaats van Pepe. De Portugees moet geblesseerd het terrein verlaten.

72' Wissel bij Bayern München. Mario Götze komt in de plaats van Franck Ribéry.81' Müller neemt over van Götze en schiet loeihard naar doel. Naast.84' Casillas mag eindelijk de handen uit de mouwen steken. Müller bedient Götze, die centraal op doel besluit.

90+1' Een furieuze Müller schreeuwt om een penalty nadat hij neerging in het strafschopgebied. Uit de herhaling blijkt dat de Duitser uitgleed. Goede beslissing van scheids Webb.