Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nederlandse pedofiel (35) verdacht in zelfmoord Amanda Todd

De Canadese autoriteiten verdenken een 35-jarige Nederlander, die in Nederland vastzit op verdenking van webcamseks met minderjarigen, van afpersing van de Canadese tiener Amanda Todd. Het meisje pleegde zelfmoord. Dat heeft de Canadese politie laten weten.

mceulemans

Het Canadees Openbaar ministerie vraagt de uitlevering van de man. Volgens Canadese media heeft de man het meisje tot zelfmoord gedreven. Amanda Todd sloeg in 2012 de hand aan zichzelf. Kort voor haar dood publiceerde ze een video op YouTube, waarin ze verklaarde hoe ze in een chatroom onder druk werd gezet om gedeeltelijk uit de kleren te gaan. Haar verklaring werd wereldwijd miljoenen keren bekeken. Ook andere minderjarige Canadese meisjes zijn volgens de Canadese politie ten prooi gevallen aan de man.

Aangezet door Nederlander

De verdachte, die deze week werd voorgeleid, is half januari aangehouden. Volgens het Nederlandse openbaar ministerie zou hij via internet minderjarige meisjes hebben verleid tot het verrichten van seksuele handelingen voor de webcam. Vervolgens zou hij zijn slachtoffers onder druk hebben gezet om meer beeldmateriaal te maken. Omroep Brabant en BN DeStem meldden eerder dat de man afkomstig is uit Oisterwijk.

Hoe lang het zal duren voor de man effectief wordt uitgeleverd, is nog onduidelijk. De man is immers ook in Nederland aangeklaagd. Bovendien verzet hij zich zelf tegen uitlevering. "Hij is een Nederlander en hij wil volgens het Nederlandse systeem worden berecht. Niemand zit te wachten op uitlevering naar een vreemd land", zei zijn advocaat Christian van Dijk vrijdag.

Herbekijk Amanda's hartverscheurende boodschap via YouTube:

Belga, archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER