Direct naar artikelinhoud
US Open

Hoe het voelt voor Flipper om één spelletje te winnen tegen Halep?

Een demonstratie van 59 minuten, dat was Kirsten Flipkens tegen Simona Halep. De Roemeense nummer vijf van de wereld dicteerde vanaf het eerste punt en stuurde 'Flipper' van het kastje naar de muur. De 30-jarige Geelse deed wat ze kon, maar kon slechts ternauwernood een 'double bagel' vermijden en vierde bij een gewonnen spel alsof ze een grandslamtoernooi had gewonnen. Een pijnlijke 6-0 6-2 prijkte op het scorebord van het machtige Arthur Ashe Stadium.

Twitter bericht wordt geladen...

Een loodzware loting tegen Simona Halep werd het voor Kirsten Flipkens. De Roemeense nummer vijf van de wereld won alle vier de voorgaande ontmoetingen en gaf zelfs geen set uit handen. Dat het ook vandaag een walk-over ging worden, werd snel duidelijk. Halep, finaliste van Roland Garros in 2014, was werkelijk op geen foutje te betrappen. Ze bouwde de punten rustig op en plaatste op het juiste moment haar versnelling. In geen tijd stond onze landgenote 0-5 achter. Flipper forceerde nog wel twee breakkansen, maar kon een bagel toch niet meer vermijden, 0-6.

Dubbele fout op matchpunt
Hetzelfde éénrichtingsverkeer in het tweede bedrijf met een superieure Halep die de nummer 56 van de wereld compleet in haar greep had. Flipkens zocht naar oplossingen, maar de Roemeense kwam telkens met een (beter) antwoord op de proppen. De Geelse moest drie keer haar opslag inleveren en was bij 0-5 klaar voor de slachting tot Halep een handje ging helpen. Op matchpunt sloeg ze een dubbele fout waarna ze het spelletje nog uit handen gaf. Het publiek stond recht op de banken en Flipkens juichte alsof ze een toernooi gewonnen had. Bij 2-5 vond 's werelds nummer vijf het echter welletjes. Ze maakte het in stijl af met een heerlijke forehand, 2-6.

Hoe het voelt voor Flipper om één spelletje te winnen tegen Halep?
Hoe het voelt voor Flipper om één spelletje te winnen tegen Halep?

Twitter bericht wordt geladen...

Hoe het voelt voor Flipper om één spelletje te winnen tegen Halep?

Simona Halep ligt Kirsten Flipkens echt niet

"Halep ligt me gewoon echt niet", reageerde de 30-jarige Kempense. Ik heb nu vijf keer tegen haar gespeeld en nog geen set gewonnen. Haar loten in de eerste ronde was geen cadeau."

Halep daarentegen had zich wel goed geamuseerd. Alles wat ze deed, lukte. Enig minpunt was een dubbele fout op matchpunt bij 6-0, 5-0. "Misschien was ik bang dat het te perfect zou zijn", glimlachte de 24-jarige Roemeense, die haar legendarische landgenote Nadia Comaneci in haar box had. Op de Olympische Spelen van 1976 turnde Comaneci, die nu in de Verenigde Staten woont, als eerste in de geschiedenis een perfecte tien. "Wel ik geef mezelf voor deze wedstrijd een negen", aldus Halep. "Flipkens slaat veel slices en daar hou ik wel van. De bal komt dan traag aan en ik heb voldoende tijd om te doen wat ik wil."

Aan de zijde van de jonge Zwitserse Belinda Bencic (WTA-26) treedt Flipkens nog in het dubbelspel aan. In de eerste ronde geven ze de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni en de Amerikaanse Maria Sanchez partij.

Simona Halep ligt Kirsten Flipkens echt niet