© EPA

Emotionele dag voor Wanty-Groupe Gobert: “Dit jaar is er geen rugnummer 192 meer”

Zaterdagnamiddag kwam sportdirecteur Hilaire Van Der Schueren zijn renners inschrijven, de dag voor de start van Gent-Wevelgem. Dat deed hij vorig jaar ook. Toen kreeg Antoine Demoitié het rugnummer 192. De renner zou Wevelgem evenwel nooit bereiken.

“Dit is allemaal heel emotioneel. Het brengt nare herinneringen terug. Maar het leven gaat voort. Spijtig genoeg is dat zonder die jongen, Antoine Demoitié”, vertelde Hilaire Van Der Schueren in het Cultureel Centrum van Wevelgem, waar de permanentie plaats heeft.

“Ik heb weer, net als vorig jaar, acht mannen ingeschreven. Ik kreeg opnieuw de reeks vanaf 191. Maar dit jaar is er geen 192 meer. Het nummer dat Antoine droeg, wordt niet meer uitgereikt. Een mooi gebaar en eerbetoon. Vanavond zullen de herinneringen weer boven gehaald worden in het rennershotel. Het is zwaar om dragen, maar wij moeten door. Ik hoop dat we morgen opnieuw meespelen in de finale. In Gent-Wevelgem moet je wat geluk hebben met het materiaal en dergelijke meer. Ik wacht af en leg mijn renners geen druk op.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer