© Archief

Hookrock trapt af met indrukwekkende Samantha Fish

Het Diepenbeekse Bluesrock-festival Hookrock trapte gisteren af onder een blakende zon. Niet helemaal het klimaat voor vissen, maar toch bleek er eentje de hoofdrol te spelen. De Amerikaanse Samantha Fish zette een stomende set neer in de bluestent.

MaLu

Bij Hookrock waren ze zo verstandig geweest om de zijkanten van de tent al een paar dagen open te houden. En daardoor waren de temperaturen in die tent zeer aangenaam. Niet in het minst omdat er een verkoelend briesje doorheen waaide.

De opkomst was nog niet gigantisch. De grootste groep bezoekers wordt vandaag verwacht. Toch hadden de aanwezigen ongelijk. Want de kwaliteit van de concerten was hoog.

Steppin' Out mocht het tweedaagse festival op gang trappen en dat deden ze met de lokale muzikale held Piet Achten op het smoelijzer.Dat was een mooie binnenkomer, maar het absolute hoogtepunt van de dag kwam toch van de dame uit Kansas City. Samantha Fish, nog maar 23 lieten we ons wijsmaken, kwam kortgerokt en vooral stevig rockend het publiek overtuigen. En dat lukte aardig. Naast de mooie verschijning viel ze vooral op door haar krachtige stemgeluid en haar fenomenaal gitaarspel.

Fish combineerde stevige rock met een bluesy randje en pakte het publiek aan het eind helemaal in met een straffe versie van Black Sabbath's 'War Pig's.

Hoe goed de Dynamite Blues Band daarna ook nog was. Het hoogtepunt van de dag was al geweest en daar konden die Nederlandse jongens zelf niks aan doen.

Om 13.30 uur trapt Hookrock weer af aan de Lutselusstraat met ondermeer The Hightones, Shawn Holt, Mud Morganfield en de legendarische Britse bluesband The Hoax. Tickets, meer bands en info vindt u via deze website. En de tentflappen blijven open.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer