Utrecht verwacht 800.000 bezoekers bij start Tour de France

© photonews

Het lange wachten voor de organisatoren is eindelijk voorbij. Na jaren van voorbereiding gaat de Tour de France zaterdag van start in Utrecht. Naar verwachting komen tussen de 600.000 en 800.000 mensen naar de Nederlandse Domstad voor de openingsrit, een tijdrit over 13,8 kilometer met start en finish bij de Jaarbeurs. De tijdrit, die grotendeels door het centrum van de stad gaat, begint om 14.00 uur.

Tour de France op Sportwereld.be

Utrecht is zaterdag per auto moeilijk bereikbaar. Grote delen van de stad zijn sinds vrijdagavond 20.00 uur afgesloten, en dit duurt tot zondagavond 18.00 uur. Mensen die met de auto komen, kunnen het beste aan de rand van de stad parkeren en vanaf daar verder met het openbaar vervoer.

De Nederlandse spoorwegen laten extra treinen rijden en ook zijn de treinen langer dan normaal. Bij stations en viaducten waar het peloton onderdoor rijdt, lopen opsporingsambtenaren. Zij moeten voorkomen dat toeschouwers op viaducten klimmen om een goed uitzicht te hebben.

Vanwege de hitte staan langs het parcours 36 waterpunten voor bezoekers. Dit waren er aanvankelijk 21, maar het aantal is verhoogd vanwege de vermoedelijk extreem hoge temperatuur zaterdag. Ook bij de posten van de EHBO is water te krijgen. Vrijwilligers zullen bezoekers tijdens de start van het grote wielerevenement tips geven over hoe het beste om te gaan met de warmte. Om meerdere plaatsen worden zogenoemde ‘schaduwplekken’ gemaakt.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen