Servische voetballer Goran Gogic (29) overlijdt na training

Andermaal heeft een voetballer het leven gelaten na een hartfalen. De 29-jarige Serviër Goran Gogic stierf vrijdag toen hij na een training bij zijn Chinese club Qingdao Hainiu FC in elkaar zakte op de spelersbus.

De onfortuinlijke voetballer werd nog in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, maar daar konden de artsen alleen zijn overlijden vaststellen.

‘Onze club is in diepe rouw gedompeld na de dood van Gogic. Hij overleed na een plotse hartaanval’, meldt de Chinese tweedeklasser Qingdao Hainiu FC op zijn website.

Gogic was een verdedigende middenvelder die sinds begin 2015 in China voetbalde. Daarvoor werd hij met Rode Ster Belgrado kampioen in Servië. Ook die laatste club plaatste een rouwbericht op de website. ‘Goran, onze broer Goga, bedankt voor alles wat je voor de rood-witte kleuren hebt gedaan.’

Eerder dit jaar werd het Belgisch voetbal opgeschrikt door de plotse dood na een hartfalen van Gregory Mertens (24) en Tim Nicot (23). Basketbalclub Charleroi werd dan weer geconfronteerd met het onverwachte overlijden van de Deen Rasmus Larsen (20).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen