Maandag connecteerde maar liefst één miljard gebruikers met Facebook, een mijlpaal waar Facebook terecht trots op is. Gisteren vertelde Mark Zuckerberg het heugelijke nieuws op – hoe kan het ook anders- Facebook. “Op maandag maakte één op zeven mensen op de Aarde gebruik van Facebook om met zijn vrienden en familie te connecteren. Dit was de eerste keer dat we deze mijlpaal behaalden en het is nog maar het begin om heel de wereld met elkaar te connecteren,” licht Zuckerberg toe op zijn Facebookpagina.

Facebook is met een ruime marge het grootste sociale netwerk ter wereld. Het sociale medium heeft namelijk 1,5 miljard maandelijkse gebruikers, terwijl concurrent Twitter het met ‘slechts’ 316 miljoen gebruikers moet stellen. Dit indrukwekkende getal wordt grotendeels verzorgt door mobiele gebruikers. Meer dan 87 procent van de dagelijkse gebruikers maakt namelijk gebruik van een smartphone of tablet om met Facebook te connecteren.

Een andere mijlpaal ligt mogelijk in het verschiet voor Facebook. Het bedrijf is namelijk bezig het internet en uiteraard Facebook over heel de wereld te verspreiden. Het Internet.org-initiatief dat gratis internet voorziet via een mobiele app en website is momenteel al beschikbaar in delen van Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Ook is Facebook momenteel bezig met het testen van een drone aangedreven door zonne-energie dat het internet kan verspreiden tot in de kleinste hoekjes van onze planeet.