Hier ondervindt u vandaag hinder tijdens de Tourrit

© *

© askf27504

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De Tourkaravaan trekt vandaag door de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant. Dat zal voor heel wat verkeershinder zorgen. Voor wie wil gaan kijken of net het wielercircus wil vermijden, volgen hier enkele tips.

gn

Tram en bus

De rit van de Ronde van Frankrijk van Antwerpen naar Hoei op maandag 6 juli heeft gevolgen voor de bus- en tramlijnen in de buurt van het traject. Tijdens de doortocht van de Tourkaravaan hebben 81 lijnen in Antwerpen en Vlaams-Brabant een aangepaste reisweg. Dat betekent dat ze een omleiding of ingekort traject volgen, of niet kunnen uitrijden. De reizigers houden best ook rekening met vertragingen. Voor meer informatie kunnen de reizigers hier terecht.

In de provincie Antwerpen gaat het om de lijnen in en rond de stad Antwerpen, Deurne, Borsbeek, Boechout, Lier, Berlaar-Heikant en Heist-op-den-Berg. Daar gaat het richting Aarschot en verder via Tielt-Winge, Glabbeek en Tienen. In de provincie Antwerpen gelden de aanpassingen van circa 9.15 tot 14 uur, in Vlaams-Brabant van ongeveer 10 tot 16 uur.

Trein

Het treinverkeer zal volgens Infrabel geen hinder ondervinden van de Tourrit maandag. Voor de rit van dinsdag tussen Seraing en Cambrai steken de renners vier overwegen over in Waalse kleine gemeenten. In voorkomend geval zal de trein enkele minuten halt houden in een naburig station om de renners door te laten maar Infrabel verzekert dat dit niet langer dan enkele minuten oponthoud zal geven.

Auto

De federale politie verwacht grote verkeershinder. Tijdens elke etappe zullen verschillende rijkswegen urenlang volledig gesloten zijn voor het verkeer. Het zal volledig verboden zijn om op die wegen te rijden maar ook om ze over te steken.

Tijdens die twee dagen worden zeer veel toeschouwers verwacht langs het parcours. Gedurende 3 à 4 uur is alle verkeer verboden op het parcours, met uitzondering van de voertuigen van de hulpdiensten en de geaccrediteerde voertuigen. Het is eveneens verboden om langs het parcours te parkeren.

Het zal ook verboden zijn om het parcours over te steken/af te snijden, behalve op de plaatsen waar een andere weg boven of onder het parcours loopt (brug of tunnel). De weggebruikers die niet betrokken zijn bij de Tour wordt dus aangeraden om zoveel mogelijk het bestaande autosnelwegennet te gebruiken, rekening houdend met het feit dat bepaalde afritten gesloten zullen zijn.

Vergeet ook niet dat de handelszaken en andere gebouwen en sites langs het parcours gedurende ongeveer 4 uur niet toegankelijk zullen zijn met de wagen.

Voor meer details over welke rijkswegen afgesloten worden, vindt u hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen