WIMBLEDON. Titelverdedigster Kvitova op drafje naar derde ronde

© Photo News

© EPA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Petra Kvitova (WTA-2) heeft zich donderdag in Londen bijzonder vlot voor de derde ronde van Wimbledon geplaatst. De 25-jarige Tsjechische, titelverdedigster en tweede reekshoofd op het gras in de Britse hoofdstad, ontdeed zich in 58 minuten met 6-2 en 6-0 van de Japanse Kurumi Nara (WTA-57).

Om een plaats in de achtste finales komt Kvitova tegenover de Servische Jelena Jankovic (WTA-30) of de Russische Evgeniya Rodina (WTA-101) te staan.

Kvitova, ook al toernooiwinnares in 2011, zag haar voorbereiding door ziekte verstoord en begon met twijfels aan het toernooi, maar hoefde zich deze week nog niet erg moe te maken. In de eerste ronde maakte ze in amper 36 minuten met 6-1 en 6-0 korte metten met de Nederlandse Kiki Bertens (WTA-108).

Ook Wozniacki door naar volgende ronde

Caroline Wozniacki heeft zich vlot geplaatst voor de derde ronde op het tennistoernooi van Wimbledon. De Deense won in twee sets (6-1, 7-6 (8-6)) van de Tsjechische Denisa Allertova.

De 24-jarige Wozniacki, het vijfde reekshoofd bij de vrouwen, won de eerste set (6-1) erg vlot. Ook de tweede set leek vlot naar de Deense te gaan, maar ondanks een 5-2 voorsprong kon Allertova nog een tiebreak afdwingen.

Het Russische achtste reekshoofd Ekaterina Makarova liet zich wel verrassen, ze verloor met 6-2, 7-5 van de Slovaakse Magdalena Rybarikova.

De Duitse Angelique Kerber (tiende reekshoofd) klopte Anastasia Pavlyuchenkova met 7-5, 6-2, haar landgenote Sabine Lisicki won met 2-6, 7-5, 6-1 van de Amerikaanse Christina McHale.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen