Officieel: Everton neemt 19-jarige Belg over van Olympiakos

Premier League-club Everton neemt de Belgische jeugdinternational David Henen definitief over van het Griekse Olympiakos. De negentienjarige aanvaller ondertekende bij The Toffees een contract voor drie seizoenen. Dat maakte Everton donderdag bekend.

Afgelopen seizoen werd Henen door de Grieken al uitgeleend aan Everton, waar hij in de beloftenploeg terechtkwam. Bij de U21 was hij goed voor zes doelpunten.

‘Ik ben zo gelukkig’, vertelde Henen, die bij Everton ploegmaat wordt van Rode Duivels Kevin Mirallas en Romelu Lukaku. ‘Everton is een grote club en ik voel dat ik hier veel vooruitgang kan boeken. De club zet ook echt in op de jeugdopleiding, dus dit is perfect voor mij.’

Henen trok vorige zomer op de laatste dag voor het sluiten van de transfermarkt van Anderlecht naar Olympiakos, maar werd meteen uitgeleend aan The Toffees. De voetballer, een jeugdproduct van Standard, tekende in april 2012 een driejarig contract bij Anderlecht. Paars-wit leende de jonge spits twee seizoenen geleden uit aan Monaco, maar daar brak hij geen potten. Bij Anderlecht zelf had het talent geen toekomst meer.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen