© GVA

Mechelse gangster op straat neergeschoten

De Leopoldlei in Hoboken werd dinsdagnacht opgeschrikt door een schietpartij. Daarbij werd de 25-jarige Mechelaar Hicham E.B. in de knie geschoten. De vermoedelijke schutter, Oualid Sekkaki, is nog voortvluchtig.

SaRe/TDK

'Ik werd ’s nachts wakker en hoorde geroep op straat', vertelt Maria Herssens die in de Leopoldlei woont. 'Even later klonk er een eerste schot en kort daarna nog twee.' Marina zag de schutter nog wegvluchten en hoorde dan het kermende slachtoffer. Die lag op de oprit van een woning, zijn knie was hevig aan het bloeden. Het enige dat hij zei was ‘ik ben neergeschoten, ik ben neergeschoten’.'

Buurtbewoners verwittigden de hulpdiensten en al snel was de politie massaal ter plaatse. Het slachtoffer, de 25-jarige Mechelaar Hicham E.B., werd ter plaatse verzorgd en werd daarna afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij verkeerde niet in levensgevaar.

Mechelse gangsters

Het was de buurtbewoners al snel duidelijk dat het slachtoffer niet van Hoboken was. 'Hij vroeg waar hij was, van de Leopoldlei had hij nog nooit gehoord denk ik', vertelt een buur. Aan de buurtbewoners en de politie gaf E.B. meteen ook de naam van de man die op hem geschoten had mee. Die naam deed bij de politiemensen onmiddellijk een belletje rinkelen. Het gaat namelijk om de 22-jarige Oualid Sekkaki, de jongste telg uit een Mechelse misdaadfamilie. Die werd gisteren actief opgespoord door zowel de Antwerpse als de Mechelse politie.

’s Middags vielen speurders binnen in de woning van de familie Sekkaki in Mechelen. Zoon Oualid bleek niet thuis te zijn. Wel zouden er volgens onze informatie verschillende spullen in beslag zijn genomen. De jongeman, die zelf geen auto heeft maar mogelijk het voertuig van een familielid of vriend gebruikt, blijft voorlopig op te sporen. Het Antwerps parket wil voorlopig niet kwijt over de feiten. 'Ik kan zelfs niet bevestigen dat er een schietpartij geweest is', zegt woordvoerster Stephanie Chomé.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer