Danceliefhebbers Tomorrowland zijn uitgefeest

De tiende editie van Tomorrowland in Boom heeft de voorbije twee weekends telkens 180.000 bezoekers gelokt. "Het eerste weekend was het heel warm, tijdens de tweede editie was perfect festivalweer", zegt woordvoerster Debby Wilmsen over de verschillen tussen beide weekends. Onze collega's van Studio Brussel blikten intussen enkele leuke filmpjes in op de wei. Zo zorgen de lichtgevende festivalbandjes 's avonds voor sfeervolle momenten.

"Het tweede weekend is bijna een exacte kopie van het eerste weekend. De beats dreunen nog steeds even luid, de djā€™s zijn dezelfden en de bezoekers zijn nog steeds luidruchtig en schaarsgekleed", zegt VRT-radiojournaliste Elisabeth Ackaert op de wei.

Volgens festivalwoordvoerster Debby Wilmsen is het weer het grootste verschil. "We hadden vorig weekend fantastisch mooi weer, maar het was heel warm, nu is het eigenlijk perfect festivalweer", zegt ze.

Volgend jaar duurt Tomorrowland opnieuw Ć©Ć©n weekend. Er zijn dus minder tickets te verdelen. Wilmsen denkt niet dat dat een probleem zal worden. "We hebben volgend jaar eerst in mei het festival in SĆ£o Paulo in BraziliĆ«, dan in juli in Boom en in september in Atlanta (VS). Dus misschien dat er heel wat mensen uit Zuid-Amerika en de VS toch in hun eigen continent gaan blijven."

Visueel spektakel door oplichtende festivalbandjes

De nieuwe festivalbandjes van Tomorrowland zorgen elke avond voor een visueel hoogtepunt aan het hoofdpodium, zo konden onze collega's van Studio Brussel vastleggen in een knap filmpje. Af en toe flikkeren de lampjes die in de bandjes zitten en dat levert een lichtspektakel op. Ook de vele vlaggen van het internationale gezelschap op de wei leveren mooie beelden op (zie onder).

Meest gelezen