Laurens aan de lijn: "Toch een grote fout van Dumoulin"

© rr

Elke dag een snelle telefoon met Laurens De Plus (21), op ontdekkingsreis in zijn eerste grote ronde uit zijn nog jonge carrière.

jvh

Dag Laurens, wat een heftige dag vandaag. Ook voor jou?

“Ja, zeker wel. Die vroege aanval van ­Movistar en Bahrein-Merida, wie had dat zien aankomen? Ik zat achteraan in het ­peloton, te babbelen met Jasper Stuyven. Ik had het net over deze column, dat ik niet veel meer te vertellen zou hebben omdat ik helemaal leeg ben. Maar plots zei ik: Allez Jasper, is dat nu mijn gedacht of zijn ze hier wel heel snel naar beneden aan het rijden?”

Verrast?

“Ja, helemaal. Al een geluk dat Bob vooraan wel goed mee was. Alweer wat bijgeleerd dus vandaag. Ik was niet alleen natuurlijk. Fraile, Kruijswijk en Dumoulin zaten rond mij. Van Dumoulin vind ik dat als roze trui toch een grote fout. Toen Bob nog in het roze zat reden wij nooit achteraan.”

Veel renners misten de bevoorrading door die actie van Movistar en Bahrein. Jij ook?

“Ja, maar dat is geen ramp. Ik ben nadien naar de auto mijn gellekes gaan halen. Alleen is het achteraan nog een paar keer gescheurd en begon ik toch wel schrik te krijgen: Shit, ik ga hier vandaag toch niet buiten tijd aankomen? Gelukkig zat die Jan Hirt van CCC bij mij. Om zijn klassement te beschermen is zijn ploeg toch beginnen te rijden.”

Nog grote plannen voor het slotweekend?

“Het einde halen vooral. Ik moet zeggen: ik ben helemaal leeg. Mijn slotklim was nog goed, maar dat was puur op de motor. Voor de rest doet alles wat ik doe nu pijn. Ik moet mij zelfs weren om een gelleke naar binnen te spelen.”

Keuze van de redactie

Video