Direct naar artikelinhoud

Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Op de Navo-top in Brussel was het vandaag de omgekeerde wereld: Donald Trump, voorman van het westers bondgenootschap, geselde zijn democratische bondgenoten en paaide de Saoedische koning. Verder in de Volkskrant Avond: de overlevingsstrategie van Tom Dumoulin en Lil'Kleine over roem, Rolexen en stickies.

Tom Dumoulin: met zijn tong bijna op het asfalt, maar nog strijdbaar als altijd.Beeld epa

Vandaag belangrijk

Omgekeerde wereld bij Navo-top: Trump geselt bondgenoten en paait Saoedische koning
De Navo-leiders stonden er wat beteuterd bij te kijken toen Donald Trump hen kapittelde omdat ze veel te lang en veel te veel op Amerika's zak hebben geteerd. Zo'n openlijke schrobbering is nooit leuk, maar ze werd extra pijnlijk door de lof die de Amerikaanse president uitstrooide over de Saoedische koning Salman.

Labour-leider Corbyn linkt aanslagen aan 'War on Terror', critici noemen timing onsmakelijk
Een smakeloze politisering van een terreuraanslag? Of een zinvolle duiding over de achtergronden ervan? Bij het hervatten van de campagne voor de Britse verkiezingen heeft Jeremy Corbyn vrijdag voor ophef gezorgd door een verband te leggen tussen de militaire interventies van de Britten en het terrorisme op het eiland.

Dumoulin: 'Ik maakte een beginnersfout'
Tom Dumoulin heeft zijn roze leiderstrui in de negentiende etappe van de Giro d'Italia verloren aan Nairo Quintana. Het verschil met concurrenten is klein. Lees het liveblog terug van een uiterst spannende etappe.

Speciaal voor ramadan vanaf morgen op de buis: Game of Thrones, op z'n Arabisch

De ramadan staat voor de deur en dat betekent voor moslims niet alleen een maand vol bezinning, maar ook het begin van tientallen nieuwe televisieseries die speciaal voor de heilige vastenmaand zijn geproduceerd. Grote aandachtstrekker van dit jaar is Orchidea, de Arabische variant van de populaire Amerikaanse fantasyserie Game of Thrones.

Orchidea, de Arabische variant van de populaire Amerikaanse fantasyserie Game of Thrones.

Video van de dag

Landmijnen op bospaadjes, machinegeweren die gepoetst moeten worden en kolonnes met pantserwagens: het lijkt wel oorlog, daar in Estland. Er wordt flink geoefend om het land voor te bereiden op een eventuele Russische inval. En dat terwijl er net in die Baltische staat zo'n grote Russische minderheid is.

Vanavond op tv

In Louis Theroux's Weird Weekends duikt de bekende documentairemaker in de wereld van bodybuilders (NPO 3, 21.20 uur). Zembla reconstrueert de zaak van een autistische en schizofrene man die vorig jaar door politiekogels werd gedood (NPO 2, 21.15 uur). Liever een film? De rouille et d'os is in al zijn schijnbare eenvoud een meesterwerk (Canvas, 22.15 uur). Meer tv-tips vindt u hier.

Dumoulin houdt vast aan opgedane kennis: rust bewaren als je bent afgestapt
Zelfs na de beginnersfout die hem vrijdag de roze trui kostte, ondergaat Tom Dumoulin de Giro d'Italia op onverstoorbare wijze. Het is een overlevingsstrategie die hem zondag toch nog de eindzege kan brengen. (+)

Iedere Filipijn vreest Dutertes doodseskaders

Hier in Manilla mag de politie alles. Je hebt er zo een kogel in je kop. Wie durft Duterte te weerstaan? (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,-/week.

'Ik hoef niet te smeren, mijn overgrootvader was Indisch'
Bescherm uzelf tegen de zon, waarschuwen instanties nu het zomers weer is. Maar op het strand van Zoelen vindt niet iedereen het nodig zich in te smeren met zonnebrandcrème. 'Ik smeer echt alleen als het boven de dertig graden wordt.' (+)

Lil'Kleine is nog lang niet klaar: 'Het kan nog veel groter'
Sinds zijn hit Drank & drugs zijn de Rolexen niet aan te slepen. Lil'Kleine wilde rijk en beroemd worden. Is dus gelukt. Maar de 23-jarige rapper is nog niet klaar. (+)

De contrecoeur gesupprimeerde annuele anonie van fleemkous Freriks strandt in fikfakken met die rabauw van een omroepgouverneur.Beeld anp

Caesar roeide voor groot deel onze voorouders uit
De Romeinen brachten in deze contreien rust en beschaving, zo is het beeld. Maar klopt dat wel? Archeoloog Nico Roymans ziet steeds meer bewijzen dat Julius Caesar en zijn troepen hier een slachting aanrichtten. (+)

De Betrouwbare Mannetjes zetten wel een mooie punt achter het Groot Dictee

'Nu kunnen we het wel zeggen: wij zouden dit jaar het Groot Dictee schrijven', verklappen de Betrouwbare mannetjes in hun column. (+)