Kevin Hesbois triomfeert op Omnium van België

Kevin Hesbois heeft zich met kop en schouders de beste getoond op het Omnium van België golf. Op de Ter Hille golfbaan in Koksijde liet hij de concurrentie met dertien slagen achter zich. Bij de dames toonde Stephanie Fransolet zich de beste.

Hesbois werkte zijn eerste twee ronden af in 64 slagen, zestien onder par. Meteen sloeg hij een grote kloof en kon hij de wedstrijd controleren. De 26-jarige Mechelaar lukte een derde ronde van 70 slagen, waarmee hij zijn score op achttien onder par bracht. Hij was hiermee al zeven slagen beter af dan amateur Cédric Van Wassenhove. Hesbois, die voor het overgrote deel van het seizoen aan de slag is op de Alps en Challenge Tour, zette tijdens de laatste ronde de puntjes op de i met een ronde van 66 slagen, wat hem een eindscore opleverde van 264 slagen, 24 onder par.

Arnaud Langenaeken, de viervoudige winnaar, werd runner-up. De derde plaats werd gedeeld door Richard Laurent, Guillaume Watremez, de uittredende kampioen en Van Wassenhove, die eerste amateur werd.

Bij de vrouwen maakte Fransolet met een laatste ronde van 70 slagen een knappe remonte. Ze haalde het met één slag voorsprong op de amateur Alicia Good. Elsie Verhoeven, die voor de aanvang van de laatste ronde aan de leiding stond en vijf slagen voorsprong telde op de naaste achtervolgers, moest na een ultieme ronde van 79 slagen genoegen nemen met de vierde plaats. Zij telde één slag meer dan Céline Manche, die derde werd.