© Wim Hendrix

Horeca-uitbaters Londenstraat niet opgezet met nieuwe werkzaamheden: “Van het goede te veel”

Met de werken voor de Noorderlijn is het voetpad in de Londenstraat voor de tweede keer in drie jaar opgebroken. “We wisten van niks”, zegt Tom Slaats van restaurant Basic Italian.

Arnout Cillissen

Het voetpad op de hoek van de Londenstraat en de Binnenvaartstraat is opgebroken. “Omdat het profiel van het wegdek lager komt te liggen, moet de gasleiding ook verlaagd worden”, meldt Jean-Pierre Blomme, woordvoerder bij Eandis. De netbeheerder is verantwoordelijk voor de nutswerken, die een zestal weken in beslag zullen nemen. Door de werken zijn onder meer restaurant Basic Italian en eetcafé De Kapitein moeilijk bereikbaar, en dat voelen de lokale handelaars.

“Wij wisten van niks”, zegt Tom Slaats van Basic Italian. “Het was duidelijk dat er nog heel wat veranderingen op til stonden, maar dit is wel een heel onaangename verrassing. Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat het voetpad hier wordt opgebroken. Er komen duidelijk minder klanten nu en ook voor onze leveranciers is het geen pretje.”

Terras weg

Drie jaar geleden kreeg het voetpad al een serieuze make-over. “Ik wil absoluut geen afbraak doen aan de werken, want de resultaten waren goed. Maar twee keer in zo’n korte tijd is toch iets te veel van het goede. Laten we hopen dat de werken geen vertraging oplopen zoals vorige keer”, besluit Tom hoopvol.

© Wim Hendrix

Nikos Bakirtzis, uitbater van eetcafé De Kapitein, deelt zijn bezorgdheid. “Ik heb al heel mijn terras moeten weghalen voor de werken. Die zijn begonnen zonder dat iemand er weet van had. Ik merk dat de mensen de weg naar mijn café veel moeilijker vinden. Mensen mijden deze hoek van de straat echt door de werken.”

“Bewoners niet ingelicht”

Netbeheerder Eandis trekt het boetekleed aan. “We hebben de buurtbewoners inderdaad niet ingelicht”, weet woordvoerder Jean-Pierre Blomme. “Dat doen we alleen bij werken waarbij het volledige voetpad wordt opgebroken of wanneer we bij iemand tijdelijk de elektriciteit moeten afsluiten. We hopen dat de schade toch binnen de perken blijft.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER