Servië pakt eerste titel met overwinning tegen Brazilië

Servië heeft zondag de finale gewonnen van de World League volleybal in het Poolse Krakau. De Servische mannen wonnen met 3-0 van Brazilië. De setstanden waren 25-22, 25-22 en 25-21. Voor Servië is het de eerste keer dat het de eindzege pakt in de World League. Brazilië is de recordhouder met negen eindzeges.

(belga)

De Serviërs hadden zes finales nodig om eindelijk die felbegeerde eerste titel binnen te halen. Ook vorig jaar speelde Servië de finale, maar verloor het met een droge 3-0 van Frankrijk.

Deze keer was het Servië dat in de finale met 3-0 won van Brazilië, het land met de meeste titels in de World League. De nederlaag is voor Brazilië geen goede generale repetitie met het oog op de Olympische Spelen in eigen land van volgende maand.

Servië wist zich niet te kwalificeren voor de Olympische Spelen doordat het in januari pas vijfde werd op het olympisch kwalificatietoernooi in Berlijn.

Frankrijk, de titelverdediger van de World League, eindigde dit jaar op de derde plaats na een 3-0 overwinning (25-23, 25-21, 25-20) tegen Italië in de wedstrijd voor de strijd om het brons. .

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen