Leuvens burgemeester verheugd dat AB InBev hoofdkwartier in Leuven houdt

De Leuvense burgemeester Louis Tobback (SP.A) reageert verheugd op de aankondiging van AB InBev dat het ook na de overname van SABMiller zijn hoofdkantoor in Leuven houdt, iets waar tot nu onzekerheid over bestond. In de geruchtenmolen was de afgelopen maanden nog sprake van een verhuis naar het Verenigd Koninkrijk, waar SABMiller kantoren heeft.

"Dit is natuurlijk een heel goede zaak voor Leuven. De aanwezigheid van het hoofdkantoor van een van de grootste bedrijven ter wereld levert Leuven veel prestige op en het bewijst dat dit een belangrijke stad is. Het brengt hopelijk anderen op ideeƫn dat het de moeite waard is om zich in Leuven te komen vestigen. Wij gaan er vandaag in ieder geval een Stella op drinken", aldus Tobback.

Dat het hoofdkantoor van AB InBev in Leuven blijft, betekent kwalitatief heel veel voor de stad, maar wat deze aanwezigheid Leuven kwantitatief oplevert, is moeilijker te zeggen. "In het hoofdkantoor werken een 200-tal personen, waarvan er ongetwijfeld een aantal in Leuven wonen en hier belastingen betalen", aldus Tobback.

Het steekt Tobback geenszins dat AB InBev enkele jaren geleden een "Global Functional Management Office" opende in New York, hetgeen bestempeld wordt als het werkelijke operationele hoofdkwartier van de brouwer. "Met die 200 mensen in Leuven zijn ze hier blijkbaar toch ook heel operationeel. Als schepencollege hebben wij daar trouwens niets aan te zeggen", aldus Tobback.

Meest gelezen