Hilde Claes niet vervolgd in zaak klokkenluiders Hazodi

"Ik heb altijd vertrouwen gehad in justitie en ben blij dat ze haar werk heeft gedaan", zo reageert de Hasseltse burgemeester Hilde Claes (SP.A) op de beslissing van de raadkamer om haar buiten vervolging te stellen wegens schriftvervalsing in de zaak rond de klokkenluiders in de politiezone Hazodi.

Hilde Claes werd al in 2012 in verdenking gesteld voor schriftvervalsing. Dat was een uitloper van de zaak rond de klokkenluiders in de politiezone Hazodi. Die klokkenluiders wilden een graaicultuur in de politiezone aankaarten. Ze deden dat in ons magazine "Panorama".

Hilde Claes zal nu dus niet voor de rechter moeten verschijnen. Ze is uiteraard tevreden met de beslissing van de raadkamer. "Ik heb altijd geloofd dat zij hun werk in alle openheid en eerlijkheid zouden doen, en dat is ook gebeurd."

"We leven in een democratische rechtsstaat, waarin iedereen die zich tekortgedaan voelt, het recht heeft om zijn gelijk op te eisen. Welnu, de beslissing is duidelijk. Het wordt tijd dat degenen die steeds ongelijk krijgen, zich daar nu eens bij gaan neerleggen."

"Nu kunnen de politiemensen zich eindelijk focussen op hun eigenlijke taken, in plaats van zich constant te moeten verdedigen in allerlei procedures. Het mag nu wel eens stoppen, want in deze discussies zijn alleen maar verliezers."

Meest gelezen