© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Ook Belgische kinderen nemen deel aan Nederlandse Nationale Fietsronde

Maar liefst 432 kinderen staken vandaag even de grens over tijdens de Nederlandse Nationale Jeugdronde. De fietskaravaan kon op heel wat bekijks rekenen. Ook Belgische fietsertjes namen aan de fietshappening deel.

Margo Tilborghs

De Nederlandse Nationale Jeugdronde is een jaarlijks fietsevenement voor kinderen tussen 10 en 15 jaar. Dit jaar nemen er 432 aan deel, verdeeld over 33 ploegen. De tieners rijden door het prachtige landschap van West Brabant en net over de grens in Kalmthout en Essen.

De Nationale Jeugdronde kun je een beetje vergelijken met de Tour de France, maar dan voor kinderen. Verspreid over de hele week zijn er ploegentijdritten op parcours, een verkeersdoolhof en wordt er elke dag een rit van ongeveer 50 kilometer gereden. De etappes worden tegen een gemiddelde snelheid van 15 kilometer per uur gereden. Iedere ploeg wordt gesponsord door een bedrijf. Ook Belgische sponsors waren graag van de partij. Ploeg Brosens Metaalwerken uit Nieuwmoer reed als tiende in de karavaan. Onderweg

Op verschillende rustplaatsen wordt een wedstrijdprogramma afgewerkt en nemen de kinderen deel aan een ploegentijdrit, een achtervolgingsparcours, een verkeersdoolhof, een veldrit, een behendigheidsrit en een hindernisbaan. Er zijn individuele en ploegenklassementen. Door een ingenieus systeem van punten heeft iedere deelnemer evenveel kans op de eindoverwinning.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER