© rr

Vermiste Liam staat op stuk van 2 euro

Er komt binnenkort een nieuw muntstuk van twee euro. Heel uitzonderlijk zal er geen afbeelding van koning Filip op te zien zijn. Wel eentje met een afbeelding van Liam Van den Brande uit Mechelen, die al sinds mei 1996 vermist is.

Theo Derkinderen

De nieuwe munt zou eind mei gelanceerd worden naar aanleiding van de twintigste verjaardag van Child Focus. Bij Child Focus wilde donderdag niemand het nieuws bevestigen. Wel werd er aangekondigd dat er eind mei meer uitleg komt over een nieuwe en opvallende campagne.

Of er alleen muntstukken met Liam worden geslagen of dat er nog afbeeldingen van andere vermiste kinderen worden gebruikt, is nog niet duidelijk. Volgende maand is het wel precies twintig jaar geleden dat Liam op tweejarige leeftijd verdween in de buurt van het Zennegat in Mechelen.

"Misschien helpt het in onze zoektocht"

Danielle Huysmans, de mama van Liam, was nog niet op de hoogte van het initiatief, maar ze vindt het wel een mooie campagne. “Muntstukken krijgt iedereen in zijn handen. En niet alleen in ons land. Ze kunnen ook in andere landen worden uitgegeven. Misschien helpt het wel in onze zoektocht”, zegt ze.

In het verleden werden er al postzegels gedrukt met de afbeelding van Liam en werden ook al verouderingsfoto’s verspreid. Steeds zonder resultaat. “Maar we blijven hopen dat we Liam ooit terugvinden. Levend en wel. Hij kende, net als de andere kinderen uit de buurt, de gevaren van het water. Daar is hij altijd voor gewaarschuwd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER