Journalist Het Nieuwsblad genomineerd voor De Loep 2014

Koen Baumers, oud-journalist van Het Nieuwsblad, dingt samen met collega’s van De Tijd en De Standaard mee naar De Loep 2014, de prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek van de Nederlands-Vlaamse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). De winnaars worden op 7 november 2014 bekendgemaakt.

gjs

In de categorie tekstuele producties is Lars Bové van De Tijd genomineerd voor zijn artikelenreeks over belastingontduiking via grootbank HSBC. Hij neemt het op tegen Geert Sels van De Standaard, die in zijn dossier over ‘Naziroofkunst’ het vrijwel onbekende verleden van de Belgische kunsthandel tijdens de Tweede Wereldoorlog ontsloot, en drie journalisten van het NRC Handelsblad voor hun artikelen over het NSA-spionageschandaal.

Maxie Eckert en Koen Baumers van De Standaard en Het Nieuwsblad kunnen in de prijzen vallen voor hun berichtgeving over Viktor, de jongen die 'meegesleurd' werd in de lobbycampagne van een farmabedrijf. Zij werden genomineerd voor de aanmoedigingsprijs (voor journalisten tot de leeftijd van 30 jaar).

In de categorie audiovisuele producties zijn geen Vlaamse journalisten genomineerd, in de categorie digitale producties wordt geen prijs uitgereikt.

De prijs bestaat uit een cheque van 1.500 euro, een oorkonde en een gegraveerde ‘onderzoeksloep’. De aanmoedigingsprijs bestaat uit 750 euro en een oorkonde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen