© GoFundMe

Ze ging gezond slapen, maar enkele uren later vocht Jenna (3) voor haar leven

Toen haar dochtertje Jenna plots lichte koorts maakte, dacht ze dat ze misschien een griepje had opgelopen. Ze zouden de volgende dag wel bij een dokter langsgaan. Maar ’s ochtends had het meisje overal paarse uitslag. Wat volgde, was een nachtmerrie.

nadb

Toen moeder Karen Hansford de paarse uitslag zag op de buik en rug van haar dochtertje, wist ze dat er iets ernstig mis was. Hersenvliesontsteking sloot ze uit aangezien Jenna ingeënt was. Tot de arts haar via de telefoon liet weten dat er verschillende soorten meningitis zijn.

“Daarop heb ik meteen een ambulance gebeld”, zegt moeder Karen. “Niet veel later zag ik de zwaailichten en hoorde ik de sirenes. Ik dacht: dit moet wel heel ernstig zijn aangezien ze hier zo snel zijn.”

En dat was het ook. Jenna bleek bacteriële meningitis veroorzaakt door groep B-streptokokken te hebben. De dokters zetten alles op alles om haar leven te redden. Daarbij waren ze genoodzaakt om de rechteronderarm en het linkerhand van de peuter te amputeren.

Het meisje lag vijf maanden in het kinderziekenhuis in Adelaide. Ze onderging in totaal dertig operaties en ook in de toekomst zullen er nog ingrepen nodig zijn.

Hartverscheurende vraag

Jenna heeft intussen bijna twee jaar van revalidatie achter de rug. Dagelijks stelt ze haar moeder de hartverscheurende vraag: “Waarom heb ik geen vingers meer?”

“Ik vertel haar dan gewoon dat ze heel erg ziek geweest is”, zegt Karen. “Als haar vriendjes en vriendinnetjes dan vragen stellen, kan ze hen vertellen dat ze heel lang in het ziekenhuis heeft gelegen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer