Proftennissers overstelpt met doodsbedreigingen op sociale media: “Ik hoop dat je langzaam sterft”

© EPA

“Je bent zo slecht, ik hoop dat je langzaam sterft, met veel pijn.” Het is maar een van de vele bedreigingen die Nicole Gibbs ontving via Twitter. Zij is lang niet de enige, verschillende professionele tennissers klagen over bedreigingen en verwijten via sociale media.

mawe

Nicole Gibbs was 17 toen ze voor het eerst lastiggevallen werd via Facebook. Op het sociale medium kreeg ze verschillende agressieve berichten na wedstrijden bij de junioren. In 2013 werd ze proftennisster en kwamen er steeds meer berichten. “Je bent zo slecht, ik hoop dat je langzaam sterft, met veel pijn”, zei een anonieme Twittergebruiker nadat ze uitgeschakeld werd op de Moskou Open.

Agressie na verloren sportweddenschappen

Verschillende studies wijzen aan dat vrouwen sneller het slachtoffer worden van online agressie. Het afgelopen jaar getuigden verschillende tennissters over de bedreigingen die ze ontvingen. Volgens hen zijn de agressors misnoegd na verloren sportweddenschappen en richten ze daarom hun agressie op de atleten. “Ik denk niet dat mensen beseffen dat wij voor elke wedstrijd doodsbedreigingen ontvangen,” getuigde Madison Keys, die ooit op de halve finale van de Australian Open stond, aan CNN.

Niet enkel vrouwen

Het probleem situeert zich niet enkel bij vrouwen, ook mannelijke tennissers krijgen regelmatig te maken met online agressie. Kevin Anderson, een speler in de Zuid-Afrikaanse top tien, werd vorig jaar uitgeschakeld in de eerste ronde van Wimbeldon. “Ik vind het erg jammer dat ik verloren heb gisteren, maar gelukig heb ik tientallen doodsbedreigingen op Twitter en Facebook om me beter te voelen”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen