© Dirk Macquoy

Astrid Lindgrens illustratrice Marit Törnqvist op bezoek in bieb

Iedereen kent wel Astrid Lindgren, de schrijfster van de wereldberoemde verhalen van Pippi Langkous. De Hamse bieb is ontzettend trots Marit Törnqvist op bezoek te hebben op 8 februari. Marit was de illustratrice van Astrid Lindgren op het einde van haar leven. Ooit vloog ze nog samen met Astrid met een luchtballon boven Stockholm. Alleen zo kon Marit een bepaalde scène uit een van Astrids verhalen tekenen. Astrid was toen 85 jaar.

Dirk Macquoy

De vriendschap tussen Astrid en Marit begon al toen Marit nog een peuter was. Astrid logeerde zo nu en dan bij de familie Törnqvist. Astrid was weg van het huis en wilde het zelfs gebruiken als decor voor een van haar films. En het scheelde niet veel of de eenjarige Marit kreeg zelf een rol. Het bezoek van Astrid maakte steeds diepe indruk op Marit. Wat wil je ook? Zelfs toen Astrid 65 jaar oud was, sprong ze nog de hele middag met de kinderen in het hooi.

Op 8 februari kan je kennismaken met de sfeervolle, fantasierijke illustraties van Marit Törnqvist. Maar ze zal vooral komen vertellen over haar samenwerking en vriendschap met Astrid. Een unieke ervaring, want dichter bij Astrid Lindgren kan je niet meer komen.

Deze lezing is voor 16+ en wordt gegeven in het Nederlands. Ze vindt plaats van 20.00 tot 21.30 uur in de Hamse bibliotheek. De toegang is gratis. Inschrijven kan in de bibliotheek of op https://reservaties.ham.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer