Razzianacht: inval in vijf cafés tegelijk

De lokale politie heeft afgelopen weekend in vijf cafés een razzia gehouden. In totaal werden 84 mensen gecontroleerd. Vijf hadden drugs op zak, één een zelfgemaakte matrak.

svh, grbe

De controles vonden in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats in zaken op het Koning Albertplein, in de Leopoldstraat, op de Leuvensesteenweg, in de Nekkerspoelstraat en op de Oude Antwerpsebaan. ‘De actie past in ons beleid om toezicht en controle te houden op horecazaken en overlastgevoelige plaatsen aan te pakken’, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen-Willebroek.

De voorbije maanden had de politie meldingen gekregen van allerhande overlast: gebruik en verkoop van verdovende middelen, wildplassen, vechtpartijen, illegale vreemdelingen, diefstallen, dronkenschap... ‘‘We willen de overlast voor de buren terugdringen. Het is bovendien een duidelijk signaal aan de bezoekers van de cafés en - bij uitbreiding - de buurt’, legt de hoofdinspecteur uit.

Voor de actie werd een twintigtal politiemensen ingezet. De zone Mechelen kreeg de steun van een collega van de federale politie, die met een drugshond ter plaatse kwam en van de inspectiediensten van de RVA. In totaal werden 84 personen grondig gecontroleerd. 47 onder hen waren bij de politie bekend voor gerechtelijke feiten in het verleden. ‘Elf mensen werden door de drugshond aangeduid. Vijf van hen hadden effectief drugs op zak: cannabis en cocaïne’, zegt Van de Sande nog.

Eén persoon werd tijdelijk van zijn vrijheid beroofd omdat hij de openbare orde verstoorde. Iemand anders had een verboden wapen in bezit: een zelfgemaakte matrak. Die werd in beslag genomen.

In het verleden waren er al soortgelijke acties in cafés op de Vismarkt en in Mechelen-Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen