Belgische modeblogster Sofie Valkiers geeft stijltips

© *

Ze is een Belgische blogster met internationale allure. Dankzij haar blog Fashionata reist Sofie Valkiers de wereld rond en is ze een graag geziene gaste op modeweken van Parijs tot Sao Paolo. Je kreeg haar al te zien in het Vijf-programma 'Shoot' en ze bracht onlangs haar eigen kledingcollectie voor Essentiel uit. En nu is er 'Little Black Book', haar eerste boek waarin ze haar tips en weetjes over mode en stijl deelt.

tib

In 'Little Black Book' lezen we onder meer over de inspirerende vrouwen die Sofie's stijl beïnvloeden en de trucs waarmee ze de modeweken doorkomt, maar daarnaast geeft Sofie ook heel praktische stijltips. Onder het motto 'Don't try This at Home' beschrijft ze onder meer haar de grootste 'Fashion Faux Pas', de modeblunders die je beter vermijdt.

- Draag geen strak topje op een nauwsluitende broek. Ga je voor los van boven, draag dan een nauwlsuitende broek of rok (en andersom). Het draait allemaal om balans.

- Ik ben allergisch aan sokken in sandalen.

- Harembroeken heb ik nooit begrepen. Het lijkt wel alsof er een enorme pamper in je broek zit. Zelfs bij topmodellen staat het idioot.

- Buideltasjes. Of hoe noem je die dingen met rissluiting die je schuin over je buik hangt. Nee . Nee. Nee.

- Stem je schoenen nooit op je handtas af. Voor mij betekent 'stijl hebben' zoveel als een nonchalante, niet-berekende look. Het moet er allemaal een beetje uitzien alsof je er niet over hebt nagedacht.

Een geslaagde look, die bestaat volgens Sofie uit contrasten: combineer stoer met vrouwelijk, glitter met jeans en vooral: bij twijfel, draag zwart.

- Draag blote benen of een decolleté. Nooit beide.

- Als je denkt dat je te oud bent voor iets, dan ben je dat waarschijnlijk ook. Sorry!

- Pailletten enkel voor oudejaarsavond? Onzin. Draag je glitters overdag: blijvoorbeeld met een gezellig kasjmieren truitje.

- Ga alleen shoppen. Niemand zit te wachten op het 'advies' van een jaloerse vriendin.

- Laat je niet ontmoedigen door een beperkt budget. Dit is een fantastische tijd om in te leven: alles kan, alles mag (nu ja, bijna alles). Ook met weinig geld kun je altijd on trend zijn. Wees creatief.

Little Black Book van Sofie Valkiers werd uitgegeven door Lannoo en kost 24.99 euro.

Meer tips en outfits van Sofie lees je op www.fashionata.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer