© FRBE

“De Antwerpfans zijn moegetergd”

Zaterdagavond vindt op en rond de Bosuil een zogenaamde ‘corteo’ plaats, een grootse protestmars van de supporters om te protesteren tegen de gang van zaken bij hun geliefde voetbalclub, Antwerp FC. De aanleiding: mocht het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) volgende week de licentie van de tweedeklasser weigeren, dan is de wedstrijd van zaterdag tegen Bergen mogelijk de allerlaatste thuiswedstrijd van de oudste club van het land in zijn huidige vorm.

Peter Goris

De organisatoren van de mars, Dieter ‘Wacko’ Moyaert en Jan ‘Jakke’ Van Cauwenbergh, roepen in een interview met Gazet van Antwerpen op tot eenheid: “De fans zijn na al die jaren moegetergd. Onze mars is een noodkreet. We moeten één zijn als fans en samen een nieuw bestuur eisen. Tabula rasa, het is de enige kans op overleven.”

Er worden vanavond honderden, mogelijk meer dan duizend, fans verwacht op de protestmars. “We moeten ons opnieuw als één groot blok tonen, het machtige blok waar we ooit zo om werden geroemd”, zeggen Moyaert en Van Cauwenbergh.

Vanuit de club is er vrees voor ongeregeldheden. Maar de organisatoren maken zich sterk dat die vrees ongegrond is. “We zijn alleszins niet uit op een slagveld. De kritiek mag en moet scherp zijn, maar binnen bepaalde grenzen.”

Lees het volledige interview dit weekend in Gazet van Antwerpen