Wilmots heeft noodscenario klaar met nieuwe verdediger

© BELGA

Als Rode Duivel Nicolas Lombaerts het EK niet haalt én er nog een andere verdediger geblesseerd uitvalt, zal bondcoach Wilmots Christian Kabasele van Racing Genk oproepen -tenzij...Lombaerts dan weer fit is. Dat liet hij vandaag weten vanop oefenkamp in Zwitserland.

bla, maj

Bondscoach Wilmots zit twee weken voor het EK met kopzorgen over zijn defensie: Björn Engels (Club Brugge) moest al forfait geven, hij werd in de voorselectie vervangen door Laurent Ciman. Die zal komende zaterdag tegen Zwitserland zeker spelen, want ook Dedryck Boyata, Thomas Meunier en Nicolas Lombaerts zijn geblesseerd. Vooral de situatie van die laatste baart Wilmots zorgen: hij geneest trager dan verwacht. Op 30 mei -een dag voor de definitieve selectie- gaat Lombaerts onder de scanner. Als hij geblesseerd is, valt hij af als 24ste man en heeft Wilmots zijn groep van 23. Een vervanger is dus niet nodig.

Wat als...

Maar wat als er dan nog iemand in de defensie afvalt? Wilmots mag na 31 mei nog één geblesseerde vervangen, en dan komt alweer Lombaerts als eerste reserve in beeld: hij blijft zeker bij de groep en als hij tegen dan weer fit is, komt hij dan weer in de selectie. Is Lombaerts dan nog niet fit, dan denkt de bondscoach aan Kabasele van Racing Genk. Het zou de eerste keer zijn dat de 25-jarige geselecteerd wordt voor de Rode Duivels. “Kabasele is snel en krachtig, hij heeft zich dit seizoen getoond”, aldus Wilmots. Het zou zelfs kunnen dat Kabasele volgende week als tweede reserve met de Rode Duivels zal meetrainen in Genk.