Nieuwe stakingen op komst bij Amazon in Duitsland

© AP

Bij de distributiecentra van onlinewinkel Amazon in Duitsland loopt zaterdag de jongste stakingsactie ten einde. Maar de vakbond Verdi laat het hier niet bij, en wil ook in een zesde vestiging het werk neerleggen. Amazon is intussen nog steeds niet onder de indruk van de acties, en benadrukt dat de klanten ook in de toekomst geen hinder zullen ondervinden.

Volgens Verdi, een invloedrijke vakbond, zijn stakingen in de toekomst ook in de vestiging van Koblenz ‘zeer waarschijnlijk’, en wordt bovendien niet teruggedeinsd voor acties tijdens de koopdrukke kerstperiode. Het zou dus weleens tot leveringsproblemen kunnen komen, klinkt het.

Vrijdag werd in Bad Hersfeld, Rheinberg en Graben niet gewerkt. In Leizpig was er een feestdag, dus daar bleef de site sowieso dicht. De staking startte maandag in die vier sites en in Werne, al besliste het personeel daar woensdag om de actie stop te zetten. Zaterdag wordt nog in Bad Hersfeld en Leipzig gestaakt.

Al meer dan een jaar strijdt Verdi voor het invoeren van loonvoorwaarden uit de detailhandel bij Amazon, de grootste onlinehandelaar ter wereld. Het kwam al meermaals tot stakingen in verschillende Duitse vestigingen. Het Amerikaanse bedrijf, dat in negen vestigingen meer dan 9.000 mensen tewerk stelt in Duitsland, houdt het been echter stijf, en is van mening dat het personeel onder de logistiek valt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen