Dieven aan de haal met 300.000 Panini-stickers in Rio

© Photo News

In de Braziliaanse stad Rio de Janeiro is deze week een bestelwagen met 300.000 Panini-stickers gestolen. Dat melden lokale media.

mio

De bekende Panini-stickers bevatten de spelers die tijdens het WK in Brazilië binnen twee maanden in actie zullen komen. De voetbalstickers van de Italiaanse firma bestaan al sinds het wereldkampioenschap in 1970.

Panini benadrukt dat verzamelaars in Rio de Janeiro niet moeten vrezen dat ze door dit voorval Christiano Ronaldo of Lionel Messi moeten missen in hun stickerboek. ‘Er worden voldoende stickers verdeelt in Rio de Janeiro en hierdoor krijgen we zeker niet te maken met een tekort’, reageert Panini. In Brazilië alleen al verwacht Panini niet minder dan acht miljoen albums van de populaire stickers te verdelen.

Het is niet de eerste keer dat Panini-stickers naar aanleiding van het wereldkampioenschap voetbal gestolen worden. Vier jaar geleden werd in Zuid-Afrika een verdeelcentrum overvallen en werden 135.000 paketten gestolen. Die werden later teruggevonden.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen