© GP

Lisa Smolders in alle stilte terug naar VRT

Een jaar geleden trok Lisa Smolders de deur van de VRT achter zich dicht. Maar na een omzwerving langs Vier, waar ze 'De Beste Singer-Songwriter' presenteerde, ging ze in alle stilte opnieuw aan de slag bij de openbare omroep. ‘Ik werk er aan een project rond nieuws voor jongeren.’

Benjamin Praet

Voorlopig werkt de 26-jarige Smolders achter de schermen bij de VRT, waar ze in april naar terugkeerde. ‘Tijdens de zomer stel ik de muziek samen voor het Radio 1-programma Factor 50. Voorts ben ik bezig met een project rond nieuws voor jongeren. Je ziet, ook na De Slimste Mens blijf ik erg geïnteresseerd in actualiteit’, zegt ze lachend.

Smolders maakt deel uit van de afdeling VRT Start-Up. Dat is een groepje mensen dat onderzoekt op welke manieren de omroep het nieuws tot bij jongeren kan brengen. Ze ontwikkelen verschillende formats die vervolgens worden uitgetest en, indien goed bevonden, vrij ter beschikking worden gesteld van de VRT. Die kan op zijn beurt beslissen ze in te zetten.

Geen potten gebroken

Wat velen vermoedden, gebeurde daarna ook: haar deelname aan De Slimste Mens ter Wereld op Vier, in het najaar, bleek een opstapje naar een eigen programma op de zender. De talentenjacht De Beste ­Singer-Songwriter van Vlaanderen slaagde er evenwel niet in potten te breken, met cijfers die zwalpten tussen 91.000 en 279.000 kijkers.

Lees het hele artikel in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER