© Bert De Deken

Dieven lopen tegen lamp na overval Den Brink

Net toen eerder deze week zijn laatste klant buiten was, stapten nog twee kerels binnen die uitbater Ken Eeckhout een vuurwapen tegen het hoofd duwen: “Kassa!”, schreeuwden ze. Die kregen ze, maar Eeckhout noteerde ook de nummerplaat van hun vluchtauto. Zo werden de dieven al snel gevat.

MARC HELSEN

Uitbater Ken Eeckhout had zich een prettiger einde van de werkdag voorgesteld: “Het was kwart voor negen. Al mijn frieten waren op toen die twee hier binnen vielen”, zegt hij. Dat het geen gewone klanten waren, had de friturist direct door: beide heerschappen waren gemaskerd, eentje had zich bijkomend versierd met een pruik.

“‘Kassa! Kassa!’ riepen ze”, vertelt de uitbater. “Ze drukten een pistool tegen mijn hoofd en ook een taser (een toestel om stroomstoten mee te geven, red.).” Ken Eeckhout bleef er rustig bij. “Ik had geen goesting om voor de inhoud van mijn kassa in het ziekenhuis te belanden”, zegt hij. De rovers maakten 1500 euro buit en namen dan de benen. Maar dat was buiten de alerte uitbater gerekend. Die snelde het duo achterna en noteerde netjes de nummerplaat van hun wagen. “Je doet zoiets in een reflex”, lacht hij. “Daarna belde ik ook nog de politie.”

Voor de speurders van de federale politie werd het een makkie om de daders te vatten. De overvallershadden voor hun hold-up gewoon een auto gehuurd in Geel. Daarmee waren ze ook weer rustig huiswaarts getuft. De politie arresteerde Jo G. (39) uit Geel een dag later. Nummer twee, T. D. uit Mol, werd nog een dag later, op donderdag, thuis opgepakt. Beiden zijn bij de lokale politie genoegzaam bekend als veelplegers, zij het dat deze fratsen hen duur te staan kunnen komen.

Lees meer in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen- editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER