Jean-Pierre Papin: “Monaco is goede keuze voor Tielemans”

© Photo News

Het was een weerzien met veel oude bekenden voor Jean-Pierre Papin, de eregast die Youri Tielemans mocht huldigen als Profvoetballer van het Jaar. “Monaco, een club die jeugd veel vertrouwen geeft, zou een goede keuze zijn voor Tielemans”, aldus de 53-jarige Fransman.

Marc Vermeiren

Amper één seizoen. Welgeteld 31 matchen. Meer had Jean-Pierre Papin niet nodig om zijn stempel te drukken op de Belgische voetbalgeschiedenis. Zo werd hij in 2012 verkozen tot beste buitenlander ooit bij Club Brugge. Blauw-zwart houdt van Papin, maar Papin houdt evenzeer van blauw-zwart. “Veel mensen klampen mij aan over mijn dagen bij Olympique Marseille, AC Milan of Bayern München. Topclubs, stuk voor stuk. Maar Club Brugge zit minstens even diep. (klopt op zijn hart) Zonder Club was ik niets. Willy Wellens blesseerde zich, ik nam zijn plaats in en de bal begon te rollen.”

Champions League

Belgische beelden bereiken slechts met mondjesmaat de Franse tv-kijker, maar de ontbolstering van Youri Tielemans is ook Jean-Pierre Papin niet ontgaan. “Wie op zo’n jonge leeftijd al zoveel matchen bij een topclub als Anderlecht kan spelen, moet klaar zijn voor een stap hogerop. Monaco lijkt me een uitstekende keuze voor Tielemans. Hun coach Jardim werkt graag met jonge talenten, die hij op unieke wijze beter maakt. De clubkassa vaart er wel bij. Ik kan zo vijf jonge spelers opnoemen die voor een prikje gekocht werden, maar die nu samen richting 200 miljoen waard zijn. Bovendien speelt Monaco een voetbal dat een technische speler als Tielemans moet liggen.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen