Sterk verstoord verkeer verwacht in Brussel op nationale feestdag

Wie op 21 juli de nationale feestdag komt vieren in Brussel, wordt gevraagd geen zakken mee te nemen en mee te werken met de veiligheidsdiensten in het geval van controles. Daarnaast moedigt de politie het gebruik van openbaar vervoer aan, en wordt gevraagd de parkings buiten het centrum te gebruiken, waaronder die van Kraainem, Delta, Roodebeek en de Heizel. Bestuurders worden ook gevraagd niet stil te staan op de Kleine Ring tijdens het vuurwerk. Dat meldt Christian De Coninck, woordvoerder van politiezone Elsene.

De politie schermt morgen vanaf 8 uur alle parkeerplaatsen af rond de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele. Vanaf woensdag om 8 uur breidt het parkeerverbod zich uit van het Poelaertplein tot het Paleizenplein, de Zavel, de Koningsstraat en de omgeving van het Vossenplein. Parkeren zal vanaf donderdagochtend, omstreeks 6 uur, ook verboden zijn in de zone van de festiviteiten, in het centrum en de periferie.

De politie zal ook enkele wegen sluiten in functie van de feestelijkheden. Vanaf 5 uur op donderdag sluiten de straten rond het Justitiepaleis, de Grote Zavel en het Koningsplein. Om 7 uur is er geen verkeer mogelijk op het Koningsplein, de Naamsestraat, de Koudenberg, de Ravensteinstraat en de Koningsstraat. Rond 8.30 uur komen er dan weer barricades op de Wetstraat, de Kunstberg en de Pachecotunnel, alsook op de Pachecolaan, de Berlaimontlaan, de Keizerinlaan, de Koningsstraat en het Koningsplein.

Om 11 uur zal er geen circulatie mogelijk zijn op de Wetstraat, de Hertogsstraat en een deel van de Koningsstraat. Hetzelfde geldt om 13.30 uur rond het Schumanplein, de Wetstraat, het Paleizenplein, de Hertogsstraat, de Lambermontstraat, de Belliardstraat, het Troonplein, de Kennedytunnel, de Congresstraat, het Congresplein en een deel van de Koningsstraat.

Om 15 uur, ten slotte, zal er geen verkeer zijn op de Belliardstraat en op de Regentlaan.

Een speciale ordedienst, gemobiliseerd ter gelegenheid van de zes grote evenementen rond de nationale feestdag - het Bal National, het Te Deum, het feest in het Warandepark, het militair en burgerlijk defilé en het vuurwerk - zal worden geleid door Guido van Wymersch, korpschef van de politie van de zone Elsene. Agenten in burger zullen worden gemobiliseerd. De politie zal de toegang tot het Paleizenplein afsluiten tijdens het vuurwerk in geval van oversaturatie.

Meest gelezen